В рамках огляду об’єктів, реалізованих цього року по програмі взаємодії «Майбутнє – спільна справа», Сергій Завалій, Тамара Сакара, Тетяна Панета і Ольга Семехова 26 жовтня 2017 року побували на території Іскрівської сільської ради.

Насамперед, керівники району оглянули ділянку дороги по вулиці Жовтневій у с.Іскрівці, де працівниками Петрівського райавтодору виконано поточний ремонт. Теперішній стан цієї ділянки дороги зараз неможливо порівняти з попереднім – іскрівчанам і гостям громади приємно і безпечно їхати транспортом або йти пішки.

Здійснити роботи вдалося завдяки укладеній навесні цього року Угоді про соціально-економічне партнерство між Петрівською державною адміністрацією, Петрівською районною радою та Приватним акціонерним товариством «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат». Відпо-відно до умов Угоди, фінансування цього об’єкта здійснювалося за рахунок цільової благодійної фінансової допомоги ПрАТ “ЦГЗК” в розмірі 300 тис.грн, коштів місцевого бюджету – 180 тис.грн і коштів спонсорів – 100 тис.грн.

Далі керівники оглянули спортивний майданчик Іскрівської школи, де нещодавно з’явилися вуличні тренажери. Напрямок розвитку спорту, здорового способу життя не один рік розвивається в Іскрівці. Декілька років підряд іскрівчани стають переможцями у районній спортивній спартакіаді і, зрозуміло, не збираються поступатися своїми перемогами нікому. Аби підтримувати спортивну форму і дорослим, молоді й дітям, взяли участь в конкурсі соціальних проектів «Майбутнє – спільна справа» і перемогли у номінації «Здоровий спосіб життя» (проект «Здоров’я дитини – майбутнє України» - керівник В.М. Янишин, директор школи). Керівники району, разом із Іскрівським сільським головою Миколою Платошиним та директором закладу Валерієм Янишиним навіть випробували свої сили на тренажерах і переконалися в їх ефективності.

Відновлену паркову зону, яка розташована в центрі села в мальовничій місцевості презентував гостям Іскрівський сільський голова Микола Платошин. Природний ландшафт, швидкоплинна річка, а відтепер і облаштовані доріжки, майданчик з мангалом, лавочки, спортивний куточок – і гості й односельці в захваті від гарного місця відпочинку! Микола Борисович, розповідаючи про етапи реалізації цього проекту, відзначав допомогу представників бізнесу, районної влади та односельців.

Дійсно, спільна справа згуртувала громаду, і в її ватажка, сільського голови, є багато ідей, ентузіазму, енергії, аби й надалі територія розвивалася, ставала привабливішою і комфортнішою.

На знімках: відтепер вулицями Іскрівки приємно їздити і ходити, незважаючи на мокру осінню погоду; сільський голова Микола Платошин особисто презентує гостям надійність і функціональність нововстановлених спортивних тренажерів; облаштований куточок для дозвілля став ще однією з привабливих «родзинок» Іскрівки.

Прес-служба райдержадміністрації.