Позашкільна освіта - це цілеспрямований процес оволодіння систематизованими знаннями про всебічне життя людини. Вона забезпечує застосування учнями знань на практиці, особливо сприяє забезпеченню потреб особистості у творчій самореалізації, включенню в суспільні відносини, входженню у широкий світ.

У нашому районі практика позашкільної освіти організована на досить високому рівні. Про це свідчать результати підготовки учнів до обласних змаганнь, де діти займають призові місця.

А нещодавно в офісному Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася публічна презентація закладу за 2016-2017 навчальний рік. Вона була організована в рамках заходів атестаційної експертизи Петрівського району. Сюди завітали члени атестаційної комісії, педагогічний колектив поза-шкільного закладу, батьки вихованців, представники громадськості та засобів масової інформації.
Відкрила презентацію методист Тетяна Швець, яка привітала усіх присутніх та передала вітання і від імені начальника відділу освіти райдержадміністрації Григорія Москальця, після чого дала загальну характеристику роботи Центру дитячої та юнацької творчості.

Докладніше про роботу закладу за останні три роки розповіла директор центру Валентина Бойко. Присутні переглянули виставку виробів декоративно-прикладного мистецтва, фотовиставки, відеоролики та багато іншого.

Дитина ніколи не буває вільною від самої себе. Існують такі види дозвілля, як відпочинок, творчість, розваги, самоосвіта. Педагоги-поза-шкільники, добре розуміють, що рушійними силами розвитку особистості є суперечності між потребами людини і можливостями їх задоволення, а тому для розвитку творчого потенціалу учнів у вільний час організовуються належні умови.

Олена Приходкова.

На знімках: методист Тетяна Швець та директор ЦДЮТ Валентина Бойко презентують роботу закладу; методисти, батьки та викладачі в офісному центрі дитячої творчості; виставка творчих робіт учнів позашкільної освіти.