(Спостереження з власного досвіду)

Більшість людей хотіли б займатися спортом, але спорт - справа регулярна, і не всі знаходять вільний час на це, безперечно, корисне заняття. Можливо, написане нижче додасть вам стимулу, щоб, нарешті, змусити себе почати.
1. Займаючись спортом, ви знайдете упевненість.
Невпевненість і спортсмен - речі несумісні. Люди, які регулярно займаються спортом, володіють не тільки красивою фігурою і здоровим тілом, а й виробляють у собі силу волі і характер переможця. І це не дивно, щодня вони тренують не тільки свої м’язи, вони перебувають у постійній боротьбі зі своєю лінню і слабкістю. Спортсмени не з чуток знають, що означає поставити мету і досягти її. Заняття спортом гарантовано підвищать вашу самооцінку.
2. Ви знайдете енергію та ентузіазм.
Рух - джерело енергії і сил. Можливо, це звучить неправдоподібно, але подивіться самі: люди активні не втрачають свого запалу, а навпаки діяльність підстьобує їх до ще більшого руху. Тому відмовки на кшталт зайнятості і втоми потрібно відкинути і зважитися зробити перший крок.

3. Ваше здоров’я стане набагато міцнішим.
Здоров’я дається одне на все життя, і цей ресурс обмежений. Вибір у вас невеликий, ви - або підтримуєте його, або лікуєтеся від цілого оберемка захворювань, які поступово підступають до вас. Займіться спортом і продовжите свою молодість на роки.
4. Ви будете краще розбиратися в процесах розвитку.
Якщо бути відвертим, то у фізіології людина не так вже й далеко пішла від своїх предків. А правил ніхто не скасовує: той, хто не розвивається, поступово деградує. Відсутність фізичного навантаження призводить до деградації всього організму, мова не тільки про м’язи, мозок - теж не виняток, адже все взаємопов’язано. Висновки робіть самі.
5. Спорт - кращий засіб від депресії.
Дослідження показують: люди, які протягом життя займаються фізичною культурою, практично не схильні до депресії. Регулярні тренування піднімають настрій і роблять вас нечутливими до зовнішніх подразників.
6. Ви будете прикладом для оточуючих.
Батьки, які займаються спортом - відмінний приклад для дітей. Діти тягнуться за дорослими і копіюють їх звички. Погодьтеся, звичка займатися спортом не най-гірша.
7. Вас не турбує зайва вага.
Фізкультура виключає можливість ожи-ріння. Займаючись нею, ви спалюєте всі зайві калорії, і вони не перетворюються в жир. Спорт усуває навіть спадкову схильність до повноти.
8. Хороший сон.
Займаючись спортом на постійній основі, ви забудете, що таке безсоння, а хороший сон - запорука міцного здоров’я і стійкої психіки.
9. Підвищена працездатність.
Фізична активність - умова хорошої працездатності. Чим більше люди тренуються, тим рідше хворіють, відповідно, на лікарняний і йдуть не часто.
10. Довголіття.
Спортивний спосіб життя подовжує людині молодість, а значить, ви ще вдосталь поняньчитеся з онуками, а то й правнуками.

Роман Колісник. смт Петрове - м.Миколаїв.