Розпочалася екскурсія з Будинку футболу ФК «Олександрія»Держава на всіх рівнях повинна сприяти популяризації спорту, і не лише професійного. Адже здоров’я нації, здоров”я кожного українця - це основа щасливого та довгого життя.
Одним із пріоритетів роботи районної влади на сьогодні  є пропаганда здорового способу життя, підтримка розвитку фізкультури і спорту, створення належних умов для занять спортом для кожного жителя району в будь-якому селі чи селищі. Вся ця робота підтримується і фінансово. Чи не вперше на цей напрямок  роботи направлено значні бюджетні кошти.
На території району діє дитячо-юнацька спортивна школа «Олімп». Приємною є  тенденція збільшення кількості вихованців школи у 2016- 2017 навчальному році, яка  становить 340 учнів, що на 8%  більше  у порівнянні з минулим, або на 13% більше, ніж у 2014-2015 навчальному році.

З метою піднесення ролі фізичного виховання, заохочення підростаючого покоління до здорового способу життя,   розвитку шкільного футболу та залучення якомога більшої кількості учнів  до занять цим видом спорту, за ініціативи та сприяння депутата районної ради Тамари Сакари, організовано екскурсію вихованців групи з футболу ДЮСШ «Олімп»  до Будинку футболу ФК «Олександрія» та тренувальної бази КСК «Ніка» в  місті  Олександрія. Делегацію юних спортсменів, їх тренерів,  Олександра Гусарєва і  Євгенія Ткачука, а також виконуючу обов’язки завідувача сектору молоді та спорту РДА Ірину Лугову  радо зустріли прес-аташе ФК «Олександрія»  Юрій Бєланюк та маркетолог Антон Пилипенко.
Розпочалася екскурсія з Будинку футболу ФК «Олександрія». Це другий, після київського, Будинок Футболу в Україні. Відкрито його 17 жовтня 2009 року. Загальна площа будівлі складає 1500 кв. м. На першому поверсі розташовані: роздягальні для футболістів, кабінети для роботи арбітрів, делегатів ФФУ, кімната допінг-контролю. На другому поверсі знаходяться конференц-зала, зала для переговорів, а також службові приміщення. На третьому поверсі розташована кухня, кімната переговорів, VIP-ложа.
КСК «Ніка» є головною ареною ФК «Олександрія», який був відкритий після реконструкції стадіону «Шахтар» 30 травня 1998 року. Це багатофункціональний спортивний комплекс європейського зразка, де під час матчів може перебувати 7000 глядачів (місця для вболівальників знаходяться під дахом, що надає можливість захисту від несприятливих погодних умов). На стадіоні знаходяться адмі-ністративний корпус, у якому розміщуються роздягальні для футболістів, кабінети для роботи арбітрів, делегатів ФФУ, кімната допінг-контролю, конференц-зала. На другому поверсі: коментаторська кабіна, VIP-ложа на 68 місць, кафе, ложа для преси. Чаша стадіону обладнана найсучаснішим освітленням футбольного поля та системою сучасного відеоспостереження для контролю за поведінкою вболівальників.
Екскурсовод розповів дітям про історію створення клубу та  про досягнення футболістів. Юні спортсмени мали змогу відвідати конференц-зал, тренувальну базу, роздягальню, масажний кабінет та стадіон. Окрім того,  всі учасники екскурсії отримали презенти від керівництва клубу - сувенірну продукцію футбольного клубу.
Додому екскурсійна група поверталася з масою позитивних емоцій та вражень. Адже продовженням цікавої екскурсії стало безкоштовне частування піцою, про яке подбала депутат районної ради Тамара Сакара.
До речі, хочеться відзначити, що проїзд для учасників екскурсії теж був безкоштовним, завдяки приватному підприємцю Руслану Притулі,  який з розумінням поставився до організації цього важливого заходу  та щиросердно допоміг у  перевезенні дітей.
Учасники екскурсії висловлюють щиру вдячність її організаторам: керівництву району,   керівництву КСК «Ніка» та приватному підприємцю Руслану Притулі.

Прес-служба райдержадміністрації.