Якось так повелося у нашій країні, що люди поважного віку після виходу на пенсію начебто випадають із системи повноцінного суспільного життя. Тобто, на словах, про них час від часу таки згадують, першого жовтня з нагоди Міжнародного дня літніх людей навіть вітають зі святом (якщо, звичайно, це можна назвати святом), але цим, здебільшого, все й обмежується. Особливої турботи від держави, з огляду на рівень наших пенсій, ми не відчуваємо.
Проте в даному випадку хочемо розповісти про той приємний виняток, що ми маємо у нашому районі. Ми – це, передусім, слухачі-«студенти» так званого Університету третього віку, що діє при територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Нам, на щастя, скаржитися, що маємо недостатньо уваги від представників районної влади, не доводиться, адже скільки турботи і піклування про нас, про підходи до вирішення наших побутових проблем та організації нашого дозвілля, як це ми відчуваємо від голови ра-йонної державної адміністрації Сергія Завалія його заступника Тетяни Панети та голови районної ради Тамари Сакари, мабуть, не мають пенсіонери в жодному іншому районі. Цього року, скажімо, нам дали можливість справити «новосілля» в капітально і по-сучасному відремонтованій новій будівлі, де створені усі найсприятливіші умови для надання соціальних послуг, а головне – для того, щоб ми завжди могли зібратися разом, поспілкуватися з приводу будь-якої теми, які хвилюють сьогодні суспільство. Таким чином, ми не відчуваємо, що ми залишилися десь осторонь суспільних проблем і явищ, а навпаки - є одними з найактивніших їх учасників.

Вдячні також, що їх увага не обмежується лише матеріальною підтримкою: не зважаючи на свій щільний графік, вони знаходять час, аби поспілкуватися з нами, поцікавитися нашими думками, вислухати наші пропозиції і побажання. Скажімо, зовсім недавно керівники району побували у нас на церемонії офіційного відкриття «нового навчального року» в Університеті третього віку. Наше спілкування виявилося щирим, приязним і, сподіваємося, взаємно корисним.
Знаємо, що до цих теплих слів охоче приєднуються і директор територіального центру Інна Лук’янова та начальник управління соці-ального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра.
Тож шановні Сергію Володимировичу, Тамаро Вікторівно та Тетяно Григорівно! Прийміть від нас щирі слова вдячності і поваги за Вашу увагу і турботу! Нехай усі Ваші добрі справи завжди супроводжуються удачею, шаною і повагою усіх мешканців Петрівщини.

Пенсіонери смт Петрового, слухачі Університету третього віку.