Олександр БратченкоУ районному військовому комісаріаті днями пройшла церемонія проводів на строкову військову службу чергової партії юнаків, які невдовзі стануть солдатами. В заході взяли участь військовий комісар Петрівського району Олександр Братченко, благочинний району, протоієрей Дмитро Городецький, голова ради районної організації ветеранів України Олег Гіюк. Вони виступили з напутнім словом, побажавши майбутнім захисникам Вітчизни успішної служби і щасливого повернення додому.
-Ви повернетеся додому зовсім іншими людьми, – звернувся до новобранців О.Братченко. Адже навчитеся відпо-відальності, дисципліні, станете витривалими і мужніми. Ніхто з вас не потрапить до зони АТО, крім того, ніхто взагалі не буде служити на Лівобережній Україні. Ви, перш за все, прибудете до навчального центру, а після закінчення первинної військової підготовки будете направлені у військові частини. Переконаний, що ви не осоромите Петрівщину, будете служити гідно і чесно.

чергова партія юнаків-Не бійтеся військової служби і розповідей про «дідівщину», - додав О.Гіюк. - Якщо людина має характер, упевнена в собі, не боїться труднощів і наполегливо їх долає, то її ніхто не образить. Сьогодні ви долаєте той рубіж, після якого юнак стає справжнім чоловіком, мужчиною. Тож наполегливо навчайтеся військовій справі, повертайтеся додому з грамотами й іншими відзнаками за успішну службу, щоб вами могли пишатися батьки і земляки.
Отець Дмитрій провів богослужіння, благословивши юнаків на успішне проходження служби, вручив їм натільні хрестики й іконки.
-Не забувайте, що ви православні воїни, вас оберігає Господь. Не заплямуйте честі, аби ваш ангел-охоронець не відвернувся від вас, – сказав він. А батьків, особливо мам, прошу молитися за своїх дітей, бо материнська молитва – найсильніший оберіг, як і натільний хрестик, який іноді може бути сильнішим за автомат Калашникова.
Таким чином Збройні Сили України поповнилися ще однією партією наших юнаків, які згодом стануть досвідченими і вправними воїнами, готовими у разі потреби стати на захист Батьківщини.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

протоієрей Дмитро Городецький благословляє призовників