заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета вручає директору ЦДЮТ Валентині Бойко сертифікат на 50 тисяч гривень для розвитку позашкільної освітиСеред соціальних інститутів виховання й розвитку підростаючого покоління особлива роль належить позашкільному навчальному вихованню. Центр дитячої та юнацької творчості є невід’ємною частиною соціуму, що сприяє реалізації індивідуальних, психофізичних і соціальних потреб особистості, розкриттю її творчого потенціалу, формуванню соціально значущих якостей. На сьогоднішній день  в ЦДЮТі працює 38 гуртків (71 група), зокрема у нашому селищі: гурток вокального співу «Соловейко» (керівник - В.В. Блоха); декоративно-ужиткового мистецтва «Барвінок», бісероплетіння «Плетінка» (керівник  - Д.О. Бранець); екологічний центр «Жайворонок» (керівник - Н.П.Тимченко); авіамодельний гурток «Юні пілоти» (керівник - О.В.Кашевєров); гурток м’якої іграшки «Капітошка», вишивання «Вишиванка» (керівник - Т.С.Добровольська); гурток виробів із шкіри «Дивосвіт» та гурток образотворчого мистецтва «Мальва» (керівник -  Н.С.Носова); математичний гурток «Інтелектуали»  (керівник - Н.С.Сидоренко), гурток комп’ютерного моделювання «Макрос» (керівник - О.Я.Царук); гурток військово-патріотичної підготовки «Джура» (керівник - В.В.Кампо), спортивний гурток (волейбол) «Сокіл» (керівник - В.М.  Палян). За всіма напрямками позашкільної освіти в районі охоплено 1199 дітей, що становить 60% від загальної кількості дітей шкільного віку.

керівник гуртка Н.С.Носова проводить майстер-клас з боді-артуНещодавно в районному парку відпочинку керівники дитячих гуртків влаштували учням свято - «День Позашкільника», де провели для них майстер-класи роботи з фетром та власноруч зробленими букетами з цукерок, різноманітні конкурси та вікторини. Вихованців гуртків нагороджували дипломами за певні досягнення та активну участь у позашкільному навчанні за минулий рік, найкращі творчі роботи були тут же представлені на виставці.
Різнобічний розвиток індивідуальності дитини на основі виявлення її задатків і здібностей, задоволення інтересів і потреб у поза-шкільному закладі здійснюється диференці-йовано за такими напрямками: гуманітарним, спортивним, екологічним, технічним, туристсько-краєзнавчим, декоративно-прикладним, художнім, образотворчого мистецтва. Мережа гуртків постійно розвивається. Збільшилася кількість гуртків декоративно-прикладного, технічного, спортивного напрямків. Активно розвивається туризм та авіамодельний спорт. 
Сучасний позашкільний заклад став широко доступним багатофункціональним центром творчості дітей та все більше набуває ознак багаторівневої педагогічної системи. Наші діти, працюючи з талановитими наставниками, відкривають для себе все нові світи захоплень. 
спільне фото керівників позашкільної роботи зі своїми вихованцямиКомплексною програмою розвитку освіти Петрівського району «Освіта Петрівщини» на 2014-2017 роки визначені пріоритетні напрямки розвитку поза-шкільної освіти у районі, серед яких:
- створення умов для подальшого розвитку поза-шкільної освіти (відкриття філій ЦДЮТ на базі опорних закладів освіти Володимирівського та Луганського освітніх округів);
- зміцнення матеріальнотехнічної бази (оновлення спортивного інвентаря, забезпечення музичними інструментами, матеріалами для роботи гуртків, поступове збільшення бюджетних асигнувань); 
- забезпечення повноцінного розвитку особистості, пошук, підтримка обдарованих і талановитих дітей (проведення шкільних ра-йонних олімпіад, конкурсів, участь у обласних та Всеукраїнських акціях; вшанування обдарованої молоді за участю призерів конкурсів-захистів, турнірів, спартакіад, змагань); 
- продовження практики матеріального стимулювання педагогів, вихованці яких стали призерами обласних та Всеукраїнських етапів конкурсів, акцій; 
- підвищення ефективності використання бюджетних коштів та комунального майна на надання соціальних гарантій у сфері позашкільної освіти (використання навчально-мате-ріальної бази загальноосвітніх навчальних закладів для роботи гуртків, секцій, об’єднань поза-шкільних закладів освіти).
веселі конкурси для малечі з ведучими заходуМісія ЦДЮТ - створення умов для всебічного розвитку особистості і творчої самореалізації гуртківців, виховання покоління людей, здатних ефективно працювати й навчатися протягом життя, оберігати й примножувати цінності національної культури та громадянського суспільства, розвивати й зміцнювати суверенну, незалежну, демократичну, соціальну та правову державу як невід’ємний складник європейської та світової спільноти. Професійне кредо колективу працівників та вихованців галузі позашкільного виховання «ВПЕРЕД, ЗАВЖДИ ВПЕРЕД НЕСІТЬ МЕНЕ ВІТРИЛА!»
Тож, дорогі юні друзі! Якщо ви любите малювати, вишивати, ліпити, конструювати та моделювати, мрієте про екскурсії та туристичні походи, любите природу і дбаєте про неї - двері Центру дитячої та юнацької творчості відкриті для вас.

Олена Приходкова.

Жанна Дємєнтьєва нагороджується дипломом за активну участь в гуртковій роботі

На знімках: заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета вручає директору ЦДЮТ Валентині Бойко сертифікат на 50 тисяч гривень для розвитку позашкільної освіти; керівник гуртка Н.С.Носова проводить майстер-клас з боді-арту; веселі конкурси для малечі з ведучими заходу; спільне фото керівників позашкільної роботи зі своїми вихованцями; Жанна Дємєнтьєва нагороджується дипломом за активну участь в гуртковій роботі.