уже до початку зимових холодів усі основні корпуси Петрівської ЦРЛ будуть оснащені теплозберігаючими склопакетамиПротягом тривалого періоду Україна, як незалежна держава, намагається побудувати економічно ефективне, соціально захищене, політично стабільне суспільство. У колі цих завдань - охорона здоров’я, як важлива складова со-ціальної сфери держави, посідає чільне місце. Збереження і поліпшення здоров’я є одним з найважливіших пріоритетів нації, метою проведення соціально-економічних реформ. Саме стан здоров’я має стати головним критерієм доцільності й ефективності будь-якої діяльності, а благополуччя кожної людини безпосередньо залежить від стану її здоров’я, рівень якого визначає її роль у розвитку сус-пільства.
Тож недарма керівники району визначили питання галузі медицини серед пріоритетів у своїй роботі. Лише в минулому році на зміцнення і вдосконалення галузі було витрачено близько 2,8 млн. грн. У 2016 році продовжили здійснювати заходи, які забезпечать стабільну роботу закладів медицини та дадуть змогу лікарям працювати в нормальних умовах, а хворим – лікуватися.
На сьогодні завершено реконструкцію водопровідної системи головного корпусу Петрівської ЦРЛ, замінено газові опалювальні котли, відремонтовано перев’язувальний та хірургічний кабінети поліклінічного відділення ЦРЛ, придбане медичне обладнання – центрифуга, мікроскоп, фотометр, електрокардіограф.
Наразі проводиться капітальна реконструкція каналізаційної системи поліклінічного відділення (кошти сільських, селищних рад), капітальний ремонт в рентгенологічному кабінеті та ремонт цокольного приміщення головного корпусу Петрівської ЦРЛ за кошти районного бюджету.

За кошти Фонду регіонального розвитку здійснюється капітальний ремонт (заміна віконних блоків, вхідної групи) інфекційного та головного корпусів Петрівської ЦРЛ, всього на суму 2 млн.171 тис. грн.
з ходом здійснення ремонтних робіт керівників району знайомить головний лікар Петрівської ЦРЛ Микола Яновський.Днями голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара та заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета проінспектували хід ремонтних робіт, які здійснюються в Петрівській ЦРЛ. Підрядна організація проводить заміну віконних блоків інфекційного та головного корпусів ЦРЛ. У інфекційному корпусі роботи планується завершити до кінця вересня, а в головному - до кінця жовтня.
Закінчуються штукатурні роботи фасаду головного входу до корпусу лікарні. В рентгенкабінеті замінено електропроводку.
Керівництво району звернулося з ініціативою до сільських та селищних рад щодо виділення субвенції для забезпечення центральної районної лікарні медичним обладнанням. На сьогоднішній день вже одержано субвенції на суму 350 тисяч гривень. Ці кошти будуть спрямовані на придбання фетального монітору для пологового відділення (40 тисяч грн.- Богданівська та Чечеліївська сільські ради), установку централізованого постачання кисню до відділень (150 тисяч грн.. - Йосипівська сільська рада), придбання А-m отоскопа (10 тис. грн. - Іванівська сільська рада). Частина коштів буде спрямована на ремонт автомобіля «То-йота», що, в свою чергу, приведе до скорочення коштів на паливно- мастильні матеріали (50 тис.грн. – Зеленська сільська рада, 10 тис.грн. - Водянська сільська рада, 60 тис.грн. – Луганська сільська рада та 30 тис.грн. – Малинівська сільська рада).
Очікуються кошти в сумі 100 тис. грн.. від Новостародубської сільської ради на придбання іншого медичного обладнання.
Додатково передбачається виділення коштів з районного бюджету на заходи з підготовки до осінньо-зимового періоду - обслуговування газового господарства, а також функціонування ліфтових систем. Не залишили поза увагою питання харчування дітей, які залишилися без батьківського піклування і тимчасово влаштовані до дитячого відділення до вирішення питання їх подальшого влаштування.
Наприкінці інспекційного огляду керівники району наголосили, що пріоритетом діяльності влади є соціальне благополуччя громадян, тож вони завжди будуть тісно співпрацювати з медичними закладами задля блага жителів району.

На знімках: уже до початку зимових холодів усі основні корпуси Петрівської ЦРЛ будуть оснащені теплозберігаючими склопакетами; з ходом здійснення ремонтних робіт керівників району знайомить головний лікар Петрівської ЦРЛ Микола Яновський.