Напевне, серед тих, кому доводиться читати нашу районку в електронному вигляді, небагато таких, хто звернув увагу, що електронна адреса сайту трохи змінилася. І це не дивно, адже візуально простежити таку різницю досить складно: раніше було ts.petrovo.net, а стало tspetrovo.net. Тобто зникла лише одна крапка, що стояла після літер ts.
Водночас, така непринципова для пересічного обивателя відмінність, насправді для тих, хто розуміється на тонкощах Інтернет-простору, є доволі суттєвою. Адже, фактично, здійснено перехід з домена третього рівня на домен другого рівня, який значно розширює технічні можливості сайту. Зокрема, однією з переваг такої зміни адреси стане значно краща індексація сайту пошуковими системами. Крім того, здійснено перехід на протокол https, при якому дані передаються в зашифрованому вигляді (це стало можливим внаслідок розширення попереднього протоколу http). Таким чином, написання повної адреси сайту зараз має наступний вигляд: https://tspetrovo.net/ 
Тепер дамо відповідь на можливе і цілком логічне запитання: чи не викличуть ці зміни якихось незручностей при користуванні сайтом? Хочемо заспокоїти: суттєвих незручностей це не завдасть, адже навіть якщо ви шукатимете в Інтернеті районку за старою адресою, ваш запит буде автоматично перенаправлено на нову адресу, так що звичайні користувачі жодних змін, практично, не відчують.
Не вдаючись до детального переліку технічних переваг нової адреси, які звичайному користувачеві будуть малозрозумілими, повідомимо лише, що, в цілому, такий перехід значно підвищує безпеку користування нашим сайтом.

Ігор Окулов, адміністратор сайту.